online winkelen

Online winkelen, wie doet het nu niet graag? Bij sommige mensen is het zelfs bijna een verslaving geworden. Het is dan ook ontzettend leuk. Alleen jammer dat je er zoveel geld aan verliest. Maar dat kan anders. Dankzij onze vier slimme tips kan jij namelijk veel geld besparen op je online aankopen!

slimmer online winkelenTip 1: Gebruik een prijsvergelijker

Ben je op zoek naar een bepaald product? Dan vind je dit vaak terug in meerdere online winkels. Niet elke webshop hanteert echter dezelfde prijs. Om die reden is het interessant om prijzen met elkaar te vergelijken. Maar je hebt natuurlijk geen zin om alle webshops af te schuimen, want zo verlies je veel tijd en koop je misschien ook nog eens een hele hoop andere dingen in een ongezonde impuls.

Gelukkig kan dit makkelijker. Je kan daarvoor namelijk een prijsvergelijker gebruiken. Dit soort website zet de prijzen van verschillende webshops voor een bepaald product op een rijtje, zodat jij ziet waar je de beste deal kan maken. Het is een van de makkelijkste manieren om geld te besparen op je online aankopen!

Ikzelf gebruik bijna uitsluitend de A.I. tool van UNU.ai, een website die op basis van machine learning slim koopadvies geeft voor allerhande zaken die je online kan aankopen.

Tip 2: Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De meeste webwinkels maken het je mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Als je dit doet, word je op de hoogte gehouden van de laatste nieuwe aanbiedingen. Bovendien krijg je bij je inschrijving vaak een extra korting en dat is altijd mooi meegenomen! Je inschrijven is ook helemaal niet moeilijk. Je hoeft alleen je e-mail adres in te vullen. En als je het toch niet fijn vindt, kan je je nog altijd uitschrijven.

Tip 3: Doe meer aankopen per keer

Het is beter om meer dingen tegelijkertijd te kopen dan om minder te kopen en de webshop vaker te bezoeken. Bij de meeste webshops moet je namelijk extra betalen voor de verzending. Die extra kosten vermijd je dus door al je aankopen in een keer te doen.

Dat geldt uiteraard niet voor webshops waar de verzendkosten gratis zijn. Maar ook dan is het slim om meer aankopen op hetzelfde moment te doen. Want vaak koop je meer dan dat je van plan was.

Tip 4: Kijk of er kortingscodes zijn

Je staat er niet altijd bij stil, maar op het internet zijn er heel wat kortingscodes beschikbaar. Het maakt niet uit of je van plan bent om kleding of iets anders te kopen. Soms kan je deze codes in de webshop zelf terugvinden. Dan is het een kwestie van goed kijken. Geef jezelf dus de tijd om alles goed na te zien.

Vaak zijn deze kortingscodes echter alleen maar op een andere site te vinden. Daarom is het verstandig om dit op voorhand te Googelen. Daarvoor dien je enkel de naam van de winkel in te typen + ‘kortingscode’. Door deze kleine zoekopdracht uit te voeren, kan je soms veel geld besparen. Handig om te weten: er zijn eveneens websites die kortingscodes verzamelen. Neem ook deze even door als je van plan bent om een bepaald product online te kopen.

Vier tips om slimmer online te winkelen
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *