Het is natuurlijk belangrijk om u goed te verzekeren voor verschillende zaken. Voor sommige zaken bent u verplicht zich te verzekeren, daarbij kunt u denken aan de zorgverzekering, maar bijvoorbeeld ook een basis autoverzekering. Maar voor de rest heeft u meestal zelf de keuze om uzelf te verzekeren voor bepaalde zaken. Het punt is dat men zich graag goed gaat verzekeren, aangezien anders de kans groot is dat u niet rustig kunt slapen en ga zo maar verder. Maar het punt is dat u dan ook het risico loopt om u zelf over te verzekeren. Dat betekent dat u dubbele dekking heeft en dat kan zeer onaangenaam zijn.

Wat is een dubbele dekking

Een dubbele dekking betekent dat u qua verzekering precies voor hetzelfde verzekerd bent. Het punt is echter dat u nooit dubbel uitbetaald kunt krijgen, dus het is vrij zinloos om uzelf dubbel te verzekeren. U moet namelijk wel een dubbele polis betalen en dat is natuurlijk niet fijn. In dit artikel geven we tips om een dubbele dekking te voorkomen.

Ga uw verzekering eens na

credit cardVeel mensen zijn zich er niet bewust van dat ze een dubbele dekking hebben. Het punt met verzekeringen is namelijk dat u ze meestal eenmalig afsluit en dan er vervolgens niet meer naar gaat omkijken. Dat heeft dan als jammerlijk gevolg dat er misschien wel veranderingen zijn, maar dat u deze niet constateert. Of u hebt ooit eens een dubbele verzekering afgesloten en dan betaalt u daar al jaren voor. Om die reden is het daarom ook verstandig om eens uw verzekeringen na te gaan.

Zo kunt u kijken of er geen bepaalde zaken zijn waar u dubbel voor bent gedekt. Daarnaast heeft het natuurlijk nog een ander voordeel. Het kan namelijk ook zijn dat u voor bepaalde zaken bent oververzekerd. Misschien heeft u bijvoorbeeld een aanvullende verzekering waar u helemaal geen gebruik meer van maakt. Ook dan betaalt u veel te veel polis en kunt u waarschijnlijk maandelijks heel veel geld besparen.

Een typevoorbeeld is bijvoorbeeld een reisverzekering. In vele kwalitatieve kredietkaarten zit bijvoorbeeld een soort reisverzekering mee in; terwijl veel mensen ook nog een reisverzekering afsluiten bij een verzekeraar. Dubbelcheck dus wat jij hebt. Met een Visa Gold of American Express Gold of Platinum heb je bijvoorbeeld vaak al heel wat zaken in orde. Hetzelfde geldt voor pechverhelping in je bijstandsverzekering. Ook dit zit vaak bij je creditcard mee in!

Rekening houden bij afsluiten

Hierboven hebben we tips gegeven als het gaat om een bestaande verzekering, maar hoe zit het bij het afsluiten van een nieuwe verzekering? Het is belangrijk om dan heel goed de polis te lezen. U kunt dan controleren of er in de polis iets staat over een dekking, terwijl u daar al een verzekering voor heeft. In dat geval is het aan te raden om contact op te nemen met het verzekeringsbedrijf. Misschien kunnen ze dat er dan uithalen, zodat u minder premie hoeft te betalen. Want als het gaat om een verzekering, dan is het vaak ook zo dat het om een specifiek pakket gaat. Meestal is er namelijk niet één dekking en daar gaan de meeste mensen dan ook de mist in.

Conclusie

Al met al is het altijd belangrijk om even na te gaan of u zich goed hebt verzekerd en niet dubbel, aangezien het veel geld per maand kan besparen om dit even te monitoren.

Verzekeringen: hoe zorg je ervoor dat je geen dubbele dekkingen hebt?
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *