Archive for the ‘Beleggen’ Category

Get Rich Quick Schemes: wat zijn het en hoe herken je ze?

get rich quick schemesHoe herken je Get Rich Quick Schemes en welke van deze methoden zijn er zoal? “Slim rijk worden”. “Hoe word ik rijk in 365 dagen”. “Rijk worden met weinig geld”. Als je dit soort zoektermen in Google invult, dan word je overladen met zogenaamde methoden waarmee de maker jou gouden bergen belooft.

Het is gevaarlijk om in zogenoemde ‘Get Rich Quick Schemes’ te stappen omdat de kans dat je al je geld verliest erg groot is.

Meestal worden dit soort producten online aangeboden in de vorm van een cursus. Of je moet een bedrag ergens in investeren en vervolgens ben je dit geld kwijt. Read the rest of this entry »

Beleggen: waarom is het nu een interessant moment om in ETF’s te beleggen?

De beurzen zijn sinds het begin van de Corona-crisis in een stroomversnelling geraakt. Is dit een kans om de markt te betreden of moeten particuliere beleggers liever hun handen van de beurs houden.

De beurzen verkeren al weken in een noodtoestand vanwege de corona pandemie.

Soms is het moeilijk om de gebeurtenissen op de wereldwijde financiële markten in tijden van de corona-crisis te beschrijven. Investeerders vrezen een wereldwijde economische crisis als gevolg van de epidemie. Dit betekent echter dat veel aandelen nu goedkoop zijn. Daarom moeten particuliere beleggers en nieuwkomers op de beurs zich afvragen: is het de moeite waard om in tijden van dalende koersen geld te investeren in aandelen of ETF’s?

ETFTips van een ETF-expert

De vraag naar het perfecte instapmoment om te investeren in ETF’s is nu de meest gestelde vraag aan banken en adviescentra. Niemand kan weten waar de beurzen over een paar weken of maanden zullen staan. Maar rekening houdend met het verleden zeggen deskundigen dat er na elke crash altijd een nieuw hoogtepunt volgde. Soms duurde de stijging een paar jaar, soms tien of vijftien jaar. De meeste experten hebben er alle vertrouwen in dat de beurskoersen zich na de corona-crash zullen herstellen. Read the rest of this entry »

Beleggen in wijn of kunst: enkele tips

wijnkelder investeren in wijnDenk u er wel eens over na om te gaan investeren in wijn? Of bijvoorbeeld in kunst? Dat kan zeker interessant zijn om meerdere redenen. Hieronder geven we enkele belangrijke redenen aan, zodat u daarna zelf kan bepalen of het beleggen iets voor u is: ja of nee.

Meer vraag naar goede wijn

Een reden waarom het verstandig is om te investeren in goede wijn, is dat daar steeds maar vraag naar komt. En ongetwijfeld bent u wel bekend met het gegeven dat hoe ouder wijn wordt, hoe meer deze waard kan worden en lekkerder kan zijn. Er is tegenwoordig veel vraag naar wijn van opkomende economische landen, zoals Brazilië, China en ga zo maar verder. Dit zorgt er dan ook voor dat er een grote kans is dat wijn een goede investering voor u is. Maar dan moet u wel met verschillende aspecten rekening houden

Waarmee moet u rekening houden?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat voor soort wijn het beste bij u past. Er heerst nogal een beeld dat elke wijn ideaal zou zijn om lang te bewaren, maar dit is helemaal niet het geval. Slechts 5% van de wijnen kunnen ongeveer langdurig worden bewaard, waardoor ze in de toekomst ook nog veel lekkerder worden. Mocht u dus gaan investeren in wijn, let er dan op dat u een goede wijn aanschaft, anders koopt u een kat in de zak en is de kans vrij klein dat u nog wat aan die investering heeft. Daarnaast is het voor u ook belangrijk om kennis te hebben van verschillende jaargangen. Met die kennis is de kans groter dat u een succesvolle investeerder in wijn wordt. Daarnaast moet u uiteraard rekening houden met het tijdperk en nog veel andere zaken. Het leven is namelijk altijd onvoorspelbaar en dat geldt uiteraard ook voor de investeringen die u maakt. Read the rest of this entry »

Beursportefeuille: is dit beter en slimmer dan een spaarboekje?

Heb jij aandelen of beleggingen? Investeer je in bepaalde fondsen en beschik je over een gevuld beursportefeuille? Dan zal dit artikel je zeker interesseren. Maar ook als je op een slimme en gefundeerde wijze wil omgaan met je geld.

beleggen beursHet ‘kort door de bocht’ verschil tussen sparen en beleggen

Vraag je de doorsnee mens naar het concrete verschil tussen sparen en beleggen, is het antwoord tamelijk eenduidig: sparen zou gelijkstaan aan ‘op zeker spelen’, terwijl het kopen van aandelen of beleggingen risicovol en daarom slechter is. Een stelling die je met een flinke korrel zout mag nemen. Akkoord, bij sparen speel je op veilig. Je weet vanaf het begin hoeveel het rendement bedraagt. Of gewoon de rente, want in geval van sparen is dat de enige return die je periodiek op je rekening zal zien. Bij beleggingen en aandelen is dit anders: daarbij draait het om dividenden of pure verkoopwinst. Of dit betekent dat een beursportefeuille met beleggingen en aandelen slechter is? Absoluut niet! Read the rest of this entry »