Online shoppen heeft immens aan populariteit gewonnen. Het is dan ook erg makkelijk om te allen tijde op het internet op zoek te kunnen gaan naar de beste prijs zonder dat je daarvoor overdag tijd moet vrijmaken of de deur uit moet. Online ShoppenToegegeven, gaan winkelen is leuk, maar vooral voor grotere stukken kan het makkelijk zijn om toch op voorhand al eens een prijsvergelijking te doen. En tijdens de solden zijn er ook mensen die de drukke winkelstraten liever vermijden – online zijn er ook solden!

Wat mensen echter meestal nog wel afschrikt, is het betalen online. Velen denken nog steeds dat dit niet veilig is, of dat ze hun gegevens aan het doorgeven zijn aan malafide personen. En inderdaad: voorzichtigheid is op het internet wel geboden, zeker wanneer men bankgegevens invoert. Maar over het algemeen kan je op online shops van grote ketens wel vertrouwen, en zie je meestal onmiddellijk wanneer een website er verdacht uitziet.

Betalen online kan op verschillende manieren. Vaak kan je ook gewoon gebruik maken van je eigen gewone bankkaart, via een systeem waarbij de e-banking module van jouw bank geïntegreerd zit in de webshop van de verkoper. Gebruikelijker is echter het gebruik van kredietkaarten op het internet. VISA, MasterCard en verschillende andere bedrijven hebben een heel sterk beveiligde online module met extra wachtwoorden en verificatiemethoden, die het gebruik van kredietkaartgegevens afschermen. Verder bieden kredietkaartbedrijven ook kopersbescherming aan: is iets niet helemaal zoals het hoort verlopen, kan je je geld terug eisen onder bepaalde voorwaarden. Bij sommige aanbieders van kredietkaarten is er zelfs een extra beveiliging gekoppeld aan een online-aankooppromitie. Onder andere Beobank doet zo’n promotie op hun Visa kaarten binnen de Belgische markt.

Een ander betalingssysteem is Paypal: een online systeem dat je e-mail adres en een paswoord koppelt aan je kredietkaartgegevens. Ook kan je je rekening bij Paypal opladen en zo ook Paypal gebruiken. Zo hoef je geen kaartnummers meer uit te wisselen: met je wachtwoord en e-mail gaat het ook.

Blijf alleszins ook online op je hoede!

Online shoppen: betalingsmogelijkheden.
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *