financieel plannen

Of u nu van plan bent een huis te renoveren voordat u er naar gaat verhuizen of u zich voorbereidt op het verbouwen van uw huidige woning, we weten dat het budgetteren van een woningrenovatie een moeilijk proces kan zijn. Eerst moet u bepalen wat u echt nodig heeft en wat u gewoon wilt. Vervolgens moet u uitzoeken hoe u de renovatie überhaupt gaat financieren. Als u eenmaal een algemeen idee heeft van hoeveel geld u moet uitgeven aan renovaties (en waar dat geld vandaan komt), zou u in staat moeten zijn om betere beslissingen te nemen over afwerkingen, apparaten en andere renovatiefuncties.

Bepaal uw belangrijkste renovatiebehoeften en prioriteiten

renovatie huisDe reden voor het renoveren van uw huis heeft waarschijnlijk te maken met een behoefte waarin uw huidige woonsituatie niet voorziet. Misschien is er meer ruimte nodig of misschien is er een vernieuwde badkamer nodig. Wat de reden (of redenen) voor renovatie ook zijn, zorg ervoor dat u al uw verbouwingsdoelen opschrijft en prioriteit geeft. Een groter keukeneiland kan bijvoorbeeld bovenaan uw prioriteitenlijst staan, terwijl bijgewerkte apparaten lager op de lijst met behoeften staan. Houdt uw doelen in gedachten en voorkom dat u op een zijspoor wordt gezet met kleinere projecten die later kunnen wachten.

Een gekende renovatie die vaak gebeurt is een traprenovatie. Het is een zichtbaar object in een huis dat vaak snel verouderd aanvoelt – en een traprenovatie zien we dus vaak terugkomen. Onze vriend Jurgen maakte deze site om je hierover alles bij te leren – superhandig!

Kijk naar kosten versus de waarde voor elk renovatieproject

Bent u van plan uw huis in de toekomst te verkopen? Houdt het rendement op uw investering voorop bij het kiezen van woningrenovatieprojecten. Er is tenslotte geen reden om €40.000 in een keuken te stoppen als het huis niet voor meer verkoopt dan u oorspronkelijk had betaald. Zodra u prioriteit heeft gegeven aan uw renovatiebehoeften, onderzoekt u de kosten versus waarde van elk project. Het gaat om de kosten van veelvoorkomende verbouwingsprojecten en vergelijk deze met de wederverkoopwaarde van dat project. Dit zou u een idee moeten geven van welke projecten het geld waard zijn en welke projecten niet. De 6 meest waardevolle projecten voor woningverbetering van omvatten bijvoorbeeld een luxe garagedeurvervanging, vervaardigd steenfineer, de keuken, gevelbekleding en vinylraamvervangingen en een badkamerrenovatie.

budget renovatie woning

Zoek uit hoe u de renovatie gaat financieren

Nu het moeilijke deel: uitzoeken hoe u deze renovatie precies gaat financieren. Kijk eerst eens naar uw huidige financiën. Heeft u genoeg geld om de renovatie te dekken? Zo ja, geweldig. Zo niet, dan moet u geld lenen voor het project. Tenzij u een rijke oom hebt die u contant geld wil lenen, raden we u aan om een ​​hypotheeklening te gebruiken, waar huiseigenaren geld kunnen lenen tegen hun huis. Veel huiseigenaren gebruiken ook creditcards om hun renovatieprojecten te financieren. Dit kan een goed idee zijn – ervan uitgaande dat u een plan heeft om deze creditcards af te betalen. Als u een sterke kredietwaardigheid heeft, kunt u mogelijk ook een persoonlijke lening krijgen.

Praat met anderen die soortgelijke renovaties hebben voltooid

Bespreek uw renovatieproject met iemand die het uit eerste hand heeft meegemaakt. Naast het opdoen van kennis en tips voor het voltooien van een succesvolle renovatie, kunt u ook leren hoe u op de juiste manier op kosten en budget kunt besparen voor bepaalde projecten. Iemand die eerder een grote badkamer heeft gerenoveerd, zou u bijvoorbeeld tips kunnen geven over waar u goede deals kunt vinden voor materialen en benodigdheden. Behalve dat ze u vertellen wat u kunt doen, kunnen ze u net zo goed kunnen vertellen wat u vooral niet moet doen als het gaat om renovaties. Leren van hun fouten kan u uiteindelijk een aanzienlijk bedrag besparen.

Hoe maak je een financieel plan voor een verbouwing
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *