Buiten het feit dat studeren steeds duurder wordt, is het leven voor een student ook niet echt goedkoop te noemen. Gelukkig kan je als student redelijk snel een bijbaantje vinden om wat extra’s bij te verdienen, zodat het allemaal wat dragelijker wordt. Daar komt bij dat de baantjes die in de tussentijd hebt gehad, ook nog eens prima op je CV staat. In deze blog gaan we het hebben over bijbaantjes die aangenaam zijn en niet over de bijbaantjes die letterlijk en figuurlijk een nare smaak achter laten, zoals krantenbezorger in de stortende regen, of medewerker bij een stinkende viskraam op de markt.

geld bijverdienen als studentBabysitter

Dit kan op zich een ideale baan zijn, want het heeft vaak mooie werktijden in de avonduren. Een beetje affiniteit met kinderen is hierbij natuurlijk wel gewenst en je zal wat adressen bij elkaar moeten zien te vinden, om aan een beetje inkomen te kunnen komen.

Het grote voordeel van deze bijbaan is, dat je tijdens werktijd gezellig met de kinderen tv kan kijken en zodra de kinderen op bed liggen, heb jij alle tijd om je op je studie te richten.

In een strandtent

Dit is de ideale zomerbaan. Er zijn in de zomerperiode erg veel strandtentjes die voor de zomermaanden op zoek zijn naar personeel. Het zijn de grote pieken voor deze tenten en dan staan ze echt te springen om studenten die ze uit de brand kunnen helpen, dus de kans is groot dat je er de volgende dag al aan de gang kunt.

In een callcenter

Hier is het wat minder zonnig en dit werk is ook niet voor iedereen weggelegd. Je moet er wel goed tegen kunnen dat je van de 100 telefoontjes die je pleegt, hooguit één positieve reactie krijgt en daarnaast moet je er ook tegen kunnen dat mensen je soms verrot schelden omdat je ze lastigvalt. Als je daartegen kan en je denkt dat je een leuke en vlotte babbel hebt, waardoor je goed weet te verkopen, dan kan het bij veel callcenters ook nog een lucratief zijn. De verdiensten zijn sowieso niet onaardig en als je goed hebt verkocht, krijg je vaak een bonus.

Bijles geven

Dit is toch wel één van de populairste bijbaantjes onder studenten. Als je ergens in uitblinkt en je vindt het leuk om met jouw kennis andere te kunnen helpen, dan zou je bijles kunnen geven. Je moet echter wel geduldig zijn en het in je hebben om op een goede manier les te kunnen geven.

Festivals en concerten

Oké, we begrijpen dat je als student liever zelf aan het feesten bent, maar aan de andere kant kun je door te werken op festivals en concerten, veel van deze evenementen meemaken, zonder dat je ervoor hoeft te betalen en je pakt er ook nog eens een leuk centje mee. Mijn vriend Thomas die nu een succesvolle DJ is is zo ook begonnen! Het is wel keihard werken, maar aan de andere kant, maar je het ook eens achter de schermen mee en mag je meestal buiten je werktijden om, samen met je collega’s ook even gratis rondlopen en mee feesten.

Hoe geld bijverdienen als student

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *