get rich quick schemesHoe herken je Get Rich Quick Schemes en welke van deze methoden zijn er zoal? “Slim rijk worden”. “Hoe word ik rijk in 365 dagen”. “Rijk worden met weinig geld”. Als je dit soort zoektermen in Google invult, dan word je overladen met zogenaamde methoden waarmee de maker jou gouden bergen belooft.

Het is gevaarlijk om in zogenoemde ‘Get Rich Quick Schemes’ te stappen omdat de kans dat je al je geld verliest erg groot is.

Meestal worden dit soort producten online aangeboden in de vorm van een cursus. Of je moet een bedrag ergens in investeren en vervolgens ben je dit geld kwijt.

Get Rich Quick Schemes: Wat zijn het?

Een plan waarmee je snel rijk wordt door een ‘kleine’ investering te doen waar je vervolgens een enorm hoog rendement uit haalt. Dat is in het kort een “Snel Rijk worden Schema”. De indruk wordt gewekt dat jij als investeerder of deelnemer snel geld verdiend met weinig risico. Ook hoef je weinig kennis te hebben over datgene wat aangeboden wordt. En anders wordt die kennis jou wel via een cursus bijgebracht, waar je natuurlijk fors voor moet betalen.

Soorten Schemes:

Thuiswerken waarmee je snel rijkdom kan vergaren is een bekende vorm van Get Rich Quick Scheme. Je schrijft je in op een website (je dient vaak een lidmaatschap aan te vragen) en dan is het alleen nog maar wachten op een thuiswerk opdracht. Dit kan zogenaamd van alles zijn. Meestal hoor je na het inschrijven niets meer van deze partij en kan je dus fluiten naar je inschrijfgeld. Andere Get Rich Quick Schemes proberen jou ervan te overtuigen dat je een bepaalde cursus moet volgen. Bijvoorbeeld een cursus beleggen of cursus handelen in Bitcoin. Weer andere aanbieders proberen boeken, e-books of dvd’s te verkopen met manieren om snel rijk te worden.

Affiliate marketing

Vandaag de dag zijn cursussen ‘rijk worden met affiliate marketing’ een bekende oplichtingstruc. Affiliate marketing is een methode waarmee je geld kan verdienen met een eigen website. Deze methode werkt echt maar de cursussen die daarvoor worden aangeboden en waarover wordt beweerd dat het jou rijk zal maken als je hun marketingvaardigheden aanleert en toepast, dergelijke cursussen zijn meestal niets anders dan oplichterij. Vooral als er wordt geadverteerd met het behalen van bepaalde doelen binnen een onrealistisch tijdsbestek, klopt er iets niet. Om geld te verdienen met affiliate marketing is veel ervaring noodzakelijk en dit leer je jezelf echt niet aan binnen een tijdsbestek van enkele dagen of weken.

Crypto

Erg in opmars tegenwoordig zijn de ‘snel-rijk-worden-schema’s’ waarin wordt gegarandeerd dat als je cryptomunten zoals Bitcoin overmaakt, deze Bitcoins worden omgezet in een veel groter geldbedrag. Trap hier niet in. Het geld ben je bij voorbaat al kwijt. De kans is groot dat je investeert in een Ponzi-schema.

Get Rich Quick Schemes: wat zijn het en hoe herken je ze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *