besparen

1. Beheer je geld

Begin met budgetteren. Zonder budget geven we geld vaak onzorgvuldig uit. Na een paar euro hier of een paar twintigers daar, hebben we geen idee waar ons geld naartoe ging. Met een budget geef je elke euro een naam. En een van de topnamen op die lijst zou een noodfonds van €1.000 moeten zijn. Bepaal hoeveel geld je elke maand kunt besparen en doe dat eerst. Bepaal vervolgens waar de rest van je geld heen moet. Bespaar geld door je uitgaven te verminderen.

in 2021 echt geld besparenLaat entertainment, restaurants en onnodig winkelen vallen. Zet je schrap voor deze tip. We moeten allemaal eten, toch? Maar we hoeven niet in een restaurant te eten. Als je serieus wilt werken om bijvoorbeeld snel €1.000 te verzamelen, overweeg dan om tijdelijk niet uit eten te gaan, niet de bioscoop te bezoeken en niet een drankje op vrijdagavond te drinken met vrienden – een avondje thuis kan ook heel leuk zijn. Let op andere manieren waarop je voor de lol geld uitgeeft. Misschien ben je een sportverslaafde die naar elke thuiswedstrijd gaat, of misschien vind je het leuk om online te shoppen. Wel, als je dan toch online gaat shoppen gebruik dan een website als UNU.AI om slim prijzen te vergelijken, zodat je tenminste steeds probeert de beste deals binnen te halen!

Misschien vind je het leuk om in huis te decoreren en opnieuw in te richten of om grote groepen te entertainen. Zoek naar goedkope manieren om een ​​leuke tijd te hebben om snel €1.000 te besparen. Evalueer de nodige uitgaven. Besteed wat tijd aan je budget. Maak kennis met categorieën als boodschappen, kleding, luiers en gas. We hebben het over gebieden die je niet kunt wegsnijden, maar wel kunt inkorten. Koop generieke merken of winkel een tijdje. Als je een goede aanbieding vindt voor een product dat je absoluut nodig hebt, koop het dan in bulk. Maak een lijst en houd je eraan bij het doen van boodschappen. Je zou jezelf kunnen verrassen met je eigen creativiteit door minder uit te geven om meer te besparen. Onderzoek je rekeningen. Hoogstwaarschijnlijk zijn je maandelijkse vaste facturen van de soort “stel het in en vergeet het maar”.

2. Bespaar geld door je inkomen te verhogen

Ga aan het werk. Een van de beste manieren om snel geld te besparen, is natuurlijk om meer geld mee naar huis te nemen. Praat, indien nodig, met je baas voor goedkeuring om overuren te maken. Het tijdelijk verhogen van je uren is misschien wel de boost die je nodig hebt. Je kunt overwegen om na het werk of in het weekend een baan aan te nemen. Veel mensen vinden succes bij een bijzaak en gebruiken een site als Etsy om hun creaties te verkopen. De praktijk van het verdienen van extra inkomen zal u goed van pas komen tijdens alle babystapjes.

3. Open een spaarrekening

Door de toegang tot je geld te beperken, kunnen spaarrekeningen je een hogere rente opleveren dan een basistransactie. Op spaarrekeningen kun je een deel van of al je discretionaire inkomsten – het bedrag dat overblijft na het betalen van persoonlijke levensbehoeften en belastingen – en eventuele meevallers (bijv. Belastingteruggave) kwijt. Je kunt de verleiding om dit discretionaire geld uit te geven weerstaan ​​door automatische, geplande overschrijvingen van je hoofdrekening (transactierekening) naar je spaarrekening in te stellen. Het afronden van het saldo van je transactierekening is een manier om extra geld op te halen voor je spaarrekening. Rond je bankrekening elke keer dat je hem controleert af en maak het bedrag over naar je eventuele schuld of spaargeld.

Drie gemakkelijke manieren om in 2021 écht geld te besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *