wijnkelder investeren in wijnDenk u er wel eens over na om te gaan investeren in wijn? Of bijvoorbeeld in kunst? Dat kan zeker interessant zijn om meerdere redenen. Hieronder geven we enkele belangrijke redenen aan, zodat u daarna zelf kan bepalen of het beleggen iets voor u is: ja of nee.

Meer vraag naar goede wijn

Een reden waarom het verstandig is om te investeren in goede wijn, is dat daar steeds maar vraag naar komt. En ongetwijfeld bent u wel bekend met het gegeven dat hoe ouder wijn wordt, hoe meer deze waard kan worden en lekkerder kan zijn. Er is tegenwoordig veel vraag naar wijn van opkomende economische landen, zoals Brazilië, China en ga zo maar verder. Dit zorgt er dan ook voor dat er een grote kans is dat wijn een goede investering voor u is. Maar dan moet u wel met verschillende aspecten rekening houden

Waarmee moet u rekening houden?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat voor soort wijn het beste bij u past. Er heerst nogal een beeld dat elke wijn ideaal zou zijn om lang te bewaren, maar dit is helemaal niet het geval. Slechts 5% van de wijnen kunnen ongeveer langdurig worden bewaard, waardoor ze in de toekomst ook nog veel lekkerder worden. Mocht u dus gaan investeren in wijn, let er dan op dat u een goede wijn aanschaft, anders koopt u een kat in de zak en is de kans vrij klein dat u nog wat aan die investering heeft. Daarnaast is het voor u ook belangrijk om kennis te hebben van verschillende jaargangen. Met die kennis is de kans groter dat u een succesvolle investeerder in wijn wordt. Daarnaast moet u uiteraard rekening houden met het tijdperk en nog veel andere zaken. Het leven is namelijk altijd onvoorspelbaar en dat geldt uiteraard ook voor de investeringen die u maakt.

soul window billie j endersonKunst

Investeren in kunst is in principe altijd aan te raden. Maar ook dan is het goed om rekening te houden met wat voor soort kunst. Het is vooral antieke kunst dat zich leent voor investeringen. Het probleem daarvoor is weer dat u er veel vermogen voor moet hebben, want daar gaan flinke prijzen in om. Dat kan zelfs oplopen tot in de miljoenen. Het is dus aan te raden om hier in te investeren wanneer u voorzien bent van veel geld. Is dat niet het geval, dan kunt u beter in wijn investeren aangezien u daar minder vermogen voor nodig heeft. Toch zijn er ook in de kunstwereld opportuniteiten. Antwerpse abstracte kunstenares Billie J. Enderson bijvoorbeeld zag haar werken het voorbije jaar al verdrievoudigen in waarde. Als je dus een werk van haar kocht in 2018 voor €1.500 had je vandaag al €3.000 winst. Niet slecht, natuurlijk!

Beleggen in wijn of kunst: enkele tips
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *